Bahan - bahan
18 - 24 won ton wrappers
Inti
300gm Isi ayam di cincang halus
16 ekor udang kecil di cincang halus
1 tablespoon soy sauce
1 sudu oyster sauce
beberapa titik minyak bijan
garam
lada sulah
1 daun bawang
1 keping kiub ayam
- Semua bahan diatas disatukan untuk membuat inti.
Untuk Sup
500 ml air
200gm Tulang ayam
1/2 biji sengkuang
1 ulas bawang merah dan putih
- Semua bahan diatas disatukan dalam periuk untuk membuat stok. Renih selama 1 jam dengan api kecil
Cincang ayam dan udang, dan satukan
Gaulkan bersama dengan oyster sos, kiub ayam, minyak bijan, lada sulah
letakkan 1 sudu teh inti diatas dan balut dengan wonton wrap
Sup/ stok ayam siap. Letak inti yang digulung kecil yg dimasak dalam sup ayam. Angkat setelah masak
Letak inti yang digulung kecil,wanton dan wanton mee. Letak bawang merah yg di goreng sendiri. Letak juga daun bawang
1 comments:
blh buka kedai mkn la jack...
-cheery-
Post a Comment